Open dag Dalfsen massaal bezocht

De open dag was een groot succes! in de middag zijn de basisschoolkinderen uit Dalfsen een kijkje komen nemen bij de opgraving in Oosterdalfsen en vanaf 4 uur waren de topvondsten voor alle bewoners te bezichtigen.

De kinderen uit Dalfsen waren archeoloog voor een dag en kregen met verschillende educatieve spelletjes informatie over de opgraving. Ook mochten zij zelf de archeologen helpen scherven zoeken in de stort. Later op de middag kwamen veel mensen uit de omgeving langs om de bijzondere geschiedenis van Dalfsen zelf te ervaren. De tent waarin de vondsten stonden opgesteld, was dan ook binnen een mum van tijd vol. Iedereen was onder de indruk van de 5000 jaar oude stenen bijlen, vuurstenen, pijlpunten, messen en kettingen. Bezoekers kregen uitleg over wat de vondsten vertellen over de periode van de hunebedbouwers en konden rondlopen in het veld. Archeologen van ADC ArcheoProjecten, Saxion Hogeschool en The-Missing Link waren aanwezig in het veld om de belangstellende bijzondere verhalen bij de vondsten te vertellen.

Met de TimeTravel Dalfsen app konden de bewoners terplekke beelden van het veldonderzoek, reconstructies van het grafveld en de plannen van de nieuwe wijk zien en bewonderen. Het was een zeer geslaagde middag en wij willen dan ook iedereen bedanken voor hun interesse en bezoek aan de opgraving.

Wil je terugkijken hoe het er bij de open dag aan toe ging? Nieuwsuur was gisteren in Dalfsen en sprak er met bewoners, de gemeente en met de archeologische onderzoekers. Kijk de uitzending terug op de website van Nieuwsuur.

Topvondst Dalfsen in het nieuws!

 

Hart van Nederland nam woensdag een kijkje bij de 5000 jaar oude topvondsten in Dalfsen, samen met archeoloog Boudewijn Goudswaard. Bekijk hier de reportage terug.

Hoogleraar Archeologie Daan Raemakers en Henk van der Velde waren woensdag avond door het dolle heen bij RTL late night.

Ook het RTL nieuws en het NOS journaal doen verslag over de belangrijke vondst in Dalfsen. Hieronder nog meer media berichten over de archeologische topvondst in Dalfsen.

De volkskrant schrijft over een ‘Sensationeel’ groot grafveld uit steentijd  en de NOS  laat weten hoe uniek in de wereld het grafveld is.

Het Algemeen Dagblad

Het NRC