Oosterdalfsen vanavond bij Willem Wever!

Vanavond om 17:10 is het bezoek van Willem Wever aan de opgraving in Oosterdalfsen te zien op NPO 3, Kijken dus!

Willem Wever is een programma van de NCRV dat antwoord geeft op brandende vragen van kinderen. In de aflevering van vanavond zal het gaan over het werk van archeologen. ‘hoe weet je hoe oud een voorwerp uit een opgraving is?’. Presentatrice Jetske en Oscar gaan in Dalfsen op zoek naar het antwoord….

Expositie wegens succes verlengd

Mini-expositie archeologische opgraving Dalfsen wegens succes verlengd

Wegens overweldigend succes is de mini-expositie over de archeologische opgraving in Oosterdalfsen verlengd tot en met donderdag 22 oktober 2015. Dit betekent dat geïnteresseerden tot in de herfstvakantie (voor noord en midden Nederland) in de hal van het gemeentehuis kunnen genieten van een selectie van de archeologische topvondsten. Naast enkele topvondsten is er ook een fraaie fotoserie van de opgravingen met toelichting te bekijken. De mini-expositie is op maandag van 08.30 tot 19.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 08.30 tot 15.00 uur te bekijken in het gemeentehuis van Dalfsen.

Mini-expositie: Ontdek het grootste grafveld van de Hunebedbouwers
Maar liefst 120 graven, met spectaculaire grafgiften en zelfs een aarden monument uit de tijd van de Hunebedbouwers, zijn in Oosterdalfsen blootgelegd. De ontdekking van resten van een huis vlak naast de begraafplaats en langs een 5000 jaar oude weg is eveneens een primeur voor Nederland. Ontdek tijdens de mini expositie de schatten van Oosterdalfsen!
De expositie is ingericht door de gemeente Dalfsen in samenwerking met ADC – ArcheoProjecten, The Missing Link en de Historische Kring Dalfsen (HKD).251952